Programokra, túrákra történő jelentkezés, befizetés és lemondás:

A több napos túrákra jelentkezés az ALBA Túrakör Természetbarát Egyesület e-mail címére (albaturakor@gmail.com) küldött levélben lehetséges.

A jelentkezések befogadása és feldolgozása után minden esetben válasz e-mail-ben, vagy előzetesen egyeztetett Facebook csatornán tájékoztatunk a jelentkezés elfogadásáról, valamint a további, szükséges teendőkről (befizetési határidő, javasolt felszerelés, útvonal javaslat... stb).

A kommunikáció megkönnyítése érdekében a legnépszerűbb közösségi oldalon, a programon túratársak részére létrehozott zárt csoportban tesszük közzé az aktuális információkat, a tagoknak lehetőségük van csoporton belül hasznos tanácsok megosztására, Gyakran Felmerülő Kérdések megválaszolására, megvitatására.

A részvételi díjat a megadott bankszámlára (58600513-17110015 DT Bank) történő átutalással lehetséges befizetni, közleményben ALBA Túra megnevezésével + a jelentkező nevének feltüntetésével.

A jelentkező részéről a túrán való részvétel lemondása bármikor lehetséges, azonban ha a túrázó saját érdekkörében felmerült ok miatt nem tud részt venni a túrán, az addig befizetett díjakat az alábbi lemondási feltételekben rögzítettek szerint áll módunkban visszafizetni, visszautalni!

(A lemondási feltételek ilyen módon történő gyakorlását a jelentkezések alapján- a szállás, étkezés stb..., lefoglalását biztosító- már kifizetett előlegek, vissza nem térítendő díjak (pl. biztosítás) fedezeti igénye indokolja. Megértéseteket köszönjük!)


Lemondási feltételek:

 • az utazás megkezdése előtt több mint 30 nappal történő lemondás esetén az addig befizetett részvételi díj 80%-a,
 • az utazást megelőző 30 napon belüli lemondás esetén az addig befizetett részvételi díj 70%-a,
 • az utazás előtti 12 napon belüli lemondás esetén az addig befizetett részvételi díj 50%-a kerül visszafizetésre (minden esetben az alapárból számolandó, kedvezmény nélkül), vagy a jelentkező mindhárom esetben,  az addig befizetett részvételi díj 80%-át átviheti az Egyesület tárgyévben szervezett másik többnapos túrájára, a szervezőkkel történő külön egyeztetés és megállapodás alapján.

Továbbá, abban az esetben, ha a jelentkező a túrán nem tud részt venni, a programon való részvétel jogát - azonos feltételekkel – átadhatja másik, általa megjelölt túrázó részére, a szervezővel történő egyedi egyeztetés alapján. A korábban befizetett részvételi díj ez esetben nem kerül visszafizetésre, az beszámításra kerül az új jelentkező által fizetendő összegbe.


Csekély érdeklődés esetén az Egyesület dönthet az egyes esemény, aktuális túra törléséről.

Ebben az esetben természetesen az addig befizetett díj 100%-a visszafizetésre kerül a túrázó részére.

Az így elmaradt túra a lehetőségekhez mérten, a későbbiekben újra kiírásra kerülhet.

A túrára jelentkezés a túra általános feltételeinek és szabályainak ismeretében, azok elfogadása mellett lehetséges. A jelentkezéssel a túrázó elismeri, hogy a túra részletes programját, költségét és egyéb feltételeit megismerte, ennek tudatában jelentkezett a több napos programra.


A túrákon való részvétel általános feltételei és szabályai:

 • Minden túrázónak és tagnak rendelkeznie kell a személyazonosság igazolására alkalmas, érvényes fényképes okmánnyal.
 • A túrán mindenki önszántából és saját felelősségére vesz részt.
 • A túrára jelentkezéssel a túrázó elismeri, hogy a túra nehézségi fokával, a túra jellegéből adódó veszélyekkel, a túra leírása és a túravezetői tájékoztatás alapján tisztában van.
 • A túra napi programját részletesen ismertetjük. A túrák ideje alatt, a balesetveszély és az egyéb kellemetlenségek elkerülése érdekében, a túravezetők                  útmutatásait és kéréseit maradéktalanul szükséges betartani, ellenkező esetben, a negatív következményekért sem az egyesület, sem a túravezető nem tartozik felelősséggel. A túravezetői instrukciók figyelmen kívül hagyásából (pl. útvonalról letérés) eredő esetleges baleset, eltévedés és ezekből adódó kényelmetlenség a résztvevő felelőssége, az ilyen esetek miatt felmerülő nem várt költség a résztvevőt terheli. 
 • A túrák részletes programja az aktuális időjárás vagy egyéb váratlan tényezők függvényében változhat, a túravezető az útvonalat bármikor megváltoztathatja   belátása szerint.
 • Az időjárás változása (pl. rossz látási viszonyok) befolyásolhatja a túra levezetését, útvonalát, időtartamát! Szélsőséges időjárás esetén a túra tervezett programja a túravezető döntése alapján félbeszakítható, az útvonal módosítható. A változtatás jogát az egyesület fenntartja, a döntés a  túravezető hatásköre, döntésének  elfogadása, a változtatás szerinti utasítások betartása minden résztvevő számára kötelező érvényű, a saját és túratársak biztonságának érdekében!
 • A résztvevők mindegyike (saját érdekében) köteles a túravezetőket tájékoztatni fennálló, akut vagy idült betegségéről, allergiáról vagy gyógyszer érzékenységről, illetve egyéb egészségügyi problémáról, rendszeresen szedett gyógyszerről, melyek befolyásolhatják cselekedeteit, teljesítményét.
 • Ismert ételallergiát kérjük külön jelezni, a szervezett étkezések miatt.
 • A túrára a felszerelést mindenki magának biztosítja előzetes egyeztetés alapján. Kérjük a résztvevőket, hogy a megfelelő, ajánlott öltözetről, élelemről és          folyadékról gondoskodjanak!
 • A napi túrák befejezésének ideje pontosan nem meghatározható, az függ a túratársak erőnlététől, és az aktuális időjárás-, és terepviszonyoktól. A túra tempója alkalmazkodik a túrán résztvevők teljesítő képességéhez.
 • A túra közben felmerülő váratlan, előre nem látható egyedi költségek (pl. opcionálisan használandó felvonó díj, parkolási díj stb.) a túrán résztvevőket terhelik.
 • A túravezetőt a résztvevő a túra alatt szükség esetén elérheti a következő normál díjas telefonszámon :+36 20 506 4529

Kérjük a túratársakat a természet, és az egymás iránti tisztelet és felelősség gyakorlására a túrák során! Köszönjük! 

Egyéb: 

Jelentkezésemmel hozzájárulok és tudomásul veszem, hogy az ALBA Túrakör Természetbarát Egyesület által  szervezett összejöveteleken személyemről és hozzátartozóimról is készülhet videó- és képfelvétel, és hozzájárulok ezen felvételek honlapon, közösségi médiában történő megjelentetésére kizárólag az ALBA Túrtakör Természetbarát egyesület céljaival összhangban. Tudomásul veszem, hogy az ALBA Túrakör, a 2011. évi CXII. törvény, valamint a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján végez adatkezelést. 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.