Ezen az oldalon olyan termékeket ajánlunk nektek, amiket mi is kipróbáltunk és nekünk megfeleltek:


Télre Hómacska: 

Link: https://explo.hu/termek/climbing_technology_ice_traction_plus_homacska.html

Télre túra bakancsok: 

Sportdirect - GELERTLeather Női  / KARRIMOR Skiddaw Walking Boots Ladies

Linkhttps://hu.sportsdirect.com


Talpbetét - SIDAS - Decathlon

Link: https://fittprotein.hu/Blade-Salt-Caps-120-kapszula?gclid=CjwKCAjwpqCZBhAbEiwAa7pXeUV6PwqBlT5Ye4B4NZjyc5sSkeTbaJkFvHg02OZjO8YITGPTr1RU8xoC318QAvD_BwE
KARRIMOR Carbon  Botok

Link:  https://hu.sportsdirect.com/outdoor-equipment/walking-polesSó kapszula - BioTEch - MultiSalt 60 db


Link: https://shop.biotechusa.hu/products/multisalt-60-kapszula?currency=HUF&gclid=CjwKCAjwpqCZBhAbEiwAa7pXeS0tZ1xY58RXJil5mpyEr6oR5KOVyFxn_RWhcXeeP5WLXG7aO14NuBoCnLAQAvD_BwE 

Blade Sókapszula 120 db

Link: https://fittprotein.hu/Blade-Salt-Caps-120-kapszula?gclid=CjwKCAjwpqCZBhAbEiwAa7pXeUV6PwqBlT5Ye4B4NZjyc5sSkeTbaJkFvHg02OZjO8YITGPTr1RU8xoC318QAvD_BwE
Mit vigyünk magunkkal, amikor túrázni indulunk


Túrázáshoz való készülődésnél a legfontosabb, hogy tájékozódjunk az úticélunk időjárásáról. Hiszen ahhoz, hogy a megfelelő ruházatot kiválasszuk erre az információkra szükségünk lesz. Ebbe segíthet a túravezető is.  Kezdőként nem kell egyből a sportruházati osztályra rohanni, azonban tereptől függően egy túracipő vagy bakancsra szükségünk lehet. Öltözzünk rétegesen, hogy bármikor könnyedén tudjunk le és felvenni a ruhadarabjainkból, ha melegünk van, vagy éppen fázunk.

Az évszaknak megfelelő ruházat kiválasztása után, fontos hogy néhány alapvető dolog még bekerüljön a hátizsákunk mélyére.

Nem ajánlott elindulni egy túrára, ha nincs nálunk:

Elegendő étel és ital: indulás előtt nézzük meg a kiírást vagy érdeklődjünk a túravezetőtöl, hogy vannak e a túraútvonalunkon olyan létesítmények ahol lehet ételt és italt vásárolni, esetleg van-e kút útközben. Ennek megfelelően pakoljunk szendvicseket, müzlit és/vagy csokoládét.

Esőkabát: az időjárás könnyen az ellentétére fordulhat, ezért ha induláskor egy felhő sincs az égen, akkor is lehetőség szerint rakjunk be esőkabátot. Nem foglal nagy helyet a táskánkban és jól jöhet rossz idő esetén.

Kis egészségügyi csomag: túrázás során előfordulhatnak kisebb nagyobb sérülések. A cipő elnyomhatja a lábunkat, ami miatt vízhólyag keletkezik, ezért is legyen nálunk egy kis egészségügyi csomag, amit ilyenkor gyorsan elővehetünk és elláthatjuk magunkat vagy túratársunkat.

Iratok és pénz: ezek a dolgok valószínűleg magától érthetődnek, de talán pont azért felejthetjük el őket. Ha a szomszédos országokba megyünk túrázni, akkor viszont kimondottan fontos, hogy az iratainkat ne felejtsük otthon illetev legyen nálunk az adott ország fizetőeszköze.

Fej vagy zseblámpa: a túra könnyen éjszakába nyúlhat, (októbertől) és azon kaphatjuk magunkat, hogy lement a nap ezért rakjunk be hátizsákunkba egy lámpát is.https://drive.google.com/file/d/1PkStIjkkskgEB7gUMsL_oSCNFS9B8mLA/view?usp=sharing

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.