2022 év:  76 túranap * 1200 km táv * 34.000 m szint  * 1600 túrázó

Mottónk: Nincs értelme rohanni az életben, hogy előbb  célba érj. Ha ezt teszed csak előbb érsz az út végére. Az emberi élet vége mindenkinek azonos, de amit bejárhatsz rajta az már nem.


Szeretnénk minél több emberrel megismertetni a természetjárás élményét, megszerettetni a kirándulást és túrázást, mert úgy látjuk, a mai ember kezd eltávolodni a természettől és úgy érezzük, hogy szükség és igény is van olyan programokra, amelyek újra megerősítik ezt az élő kapcsolatot. A túrák alatt minőségi időt töltünk el együtt közösségben, a természetben.

Már 10 éve a hegyekben!

2012 őszén álmodtuk meg és keltettük életre azt a kis közösséget, aminek szellemisége a természet szeretete, tisztelete és Hazánk szépségeinek, kincseinek megismertetése az emberekkel.

Minden szombaton útra kelünk, ha esik, ha fúj, ha hideg van, s ha meleg, mert ugye nincs rossz időjárás, csak rosszul felkészült túrázó.

Rendszeres szombati túráinkon kívül havonta legalább egy alkalommal többnapos Kárpát-medence tájait bejáró túrákat is szervezünk.


A túráink nyilvánosak, bárki részt vehet rajtuk, várunk mindenkit sok szeretettel gyalog- és kerékpártúráinkra!Nem rohanunk, nem szaladunk, túráink általában nem teljesítményorientáltak, erre a célra vannak külön Teljesítménytúráink.


Miért pont ALBA?.... A Pilist körbe tekergő, védelmező és 9 évente felszálló fehér kígyó misztériumából ered, melynek jelentése a Fehér Fény, mely védi és körbe öleli a Pilis szakrális belső körét.

Mérföldkövek

2012-2020

Megálmodtuk, majd létrehoztuk és útjára indítottuk az ALBA Túrakört. Eleinte havonta,  később pedig már minden héten nyilvános túrákat szerveztünk.

2020

Természetszerető, lelkes emberekből álló csapatunk, közel 8 évi közös túrázás során  kovácsolódott összetartó    közösséggé. 2020 decemberében 12 fő tagsággal ALBA Túrakör  Természetbarát Egyesület néven hivatalosan   is bejegyzett egyesület lettünk.


2021

A Magyar Turista Egyesülethez, melynek Piliscsévi Osztálya lettünk.
Szövetségre léptünk a Hazajáró Egylettel, Kenyeres Oszkárékkal, 2021. Október 17-én. 
 Novemberben megszerveztünk egy, a Tisztább, Élhetőbb Természetért szemétszedő ingyenes túrát.  Célunk az  volt, hogy Dobogókőt megtisztítsuk az eldobált szeméttől, hogy  élhetőbbé és szebbé tegyük a helyet, ahol rendszeresen túrázunk. 
VILÁG gyalogló (hó) NAP Túra sorozatban vettünk részt, hogy minél több emberrel kedveltessük meg a természetben való mozgást, sportolást.
Kaland-, és jótékonysági Túrát szerveztünk a PILISBEN, 2021 december 4-én.  A túrából befolyt teljes összeget  a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon részére adományoztuk.
43 alkalommal került megrendezésre a szombati egynapos Alba Túránk, mellyel hazánk különböző hegyeit, tájait jártuk be. Ezen kívül 12 többnapos túrát szerveztünk, melyből 2 kerékpártúra és 10 gyalogtúra volt, ebből 8 alkalommal belföldön és 2 alkalommal Szlovákiában, Felvidéken túráztunk.           

A Hazajáró Egylet által szervezett teljesítménytúrán vettünk részt.


2022 

A 2022-es évben 76 túranapunk volt, ami alatt 1200 km távot tettünk meg, 34.000 m szintemelkedéssel és  mintegy 1600 ember vett részt a túráinkon.

Részt vettünk és szerepeltünk a Hazajáró Egylet  Magyar Örökség-, és Bocskai díjas honismereti magazinműsorának Száraz-Magurában forgatott részében.
Csatlakoztunk a Fitt Magyarország Programjához.  A FIMA az egész életen át tartó mozgás népszerűsítést tűzte    ki céljául.
Forgatott velünk a Duna TV, a Jó embert keresünk c.műsorban, ahol megismertük Zakar Ádám rendezőt és  stábját, illetve Sándor Péter színművészt.
Többnapos túrákat szerveztünk 12 alkalommal
Elindítottuk az ALBA Kupa sorozatunkat
6 alkalommal rendeztünk regisztrált, pontszerző teljesítménytúrát a Pilisben és Börzsönyben
Kaland és jótékonysági Túrát szerveztünk a PILISBEN november 19-én, és a túrából befolyt teljes összegből 50.000 Ft-ot  adományoztunk a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon részére.
A Hazajáró által szervezett több teljesítménytúrán is részt vettünk, többek között a hazánk egyik legszebb vidékén minden évben több száz kihívást kereső túrázót és terepfutót vonzó Vulkántúrán is.
2023. áprilisára Körmöcbányai Túránkkal  bekerültünk a Hazajáró Kupasorozatába.

    Sok értékes barátság és szoros kötelék alakult ki ebben az évben is….felfrissültünk és újult erővel vágtunk neki 2023-nak


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.