Mottónk: Nincs értelme rohanni az életben, hogy előbb  célba érj. Ha ezt teszed csak előbb érsz az út végére. Az emberi élet vége mindenkinek azonos, de amit bejárhatsz rajta az már nem.


Szeretnénk minél több emberrel megismertetni a természetjárás élményét, megszerettetni a kirándulást és túrázást, mert úgy látjuk a mai ember kezd eltávolodni a természettől és úgy érezzük szükség és igény is van olyan programokra, amelyek újra megerősítik ezt az élő kapcsolatot. A túrák alatt minőségi időt töltünk el együtt közösségben, a természetben.

Már 10 éve a hegyekben!

2012 őszén álmodtuk meg és keltettük életre azt a kis közösséget, aminek szellemisége a természet szeretete, tisztelete és Hazánk szépségeinek, kincseinek megismertetése az emberekkel. Minden szombaton túrát szervezünk és havonta legalább egy alkalommal többnapos Kárpát-medence tájait bejáró túrákat is szervezünk.

Minden szombaton útra kelünk, ha esik, ha fúj, ha hideg van s ha meleg, mert ugye nincs rossz időjárás, csak rosszul felkészült túrázó.

A túráink nyilvánosak, bárki részt vehet rajtuk, várunk mindenkit sok szeretettel gyalog- és kerékpártúráinkon!

Nem rohanunk, nem szaladunk, túráink általában nem teljesítményorientáltak erre vannak külön Teljesítménytúráink.


Miért pont ALBA?.... A Pilist körbe tekergő, védelmező és 9 évente felszálló fehér kígyó misztériumából ered, melynek jelentése a Fehér Fény, mely védi és körbe öleli a Pilis szakrális belső körét.

Mérföldkövek

2012-2020

 • Megálmodtuk, majd létrehoztuk és útjára indítottuk az ALBA Túrakört. Eleinte havonta, később pedig                          már minden héten nyilvános túrákat szerveztünk.

2020

 • Természetszerető, lelkes emberekből álló csapatunk, közel 8 évi közös túrázás során kovácsolódott összetartó        közösséggé. 2020 decemberében 12 fő tagsággal hivatalosan is bejegyzett egyesület lettünk: ALBA Túrakör              Természetbarát Egyesület.

2021

 • Beléptünk a Dunamente és Térsége Turizmus Egyesületbe. 
 • Csatlakoztunk a Magyar Természetjáró Szövetséghez.
 • A Magyar Turista Egyesülethez és a Piliscsévi Osztálya lettünk.
 • Szövetségre léptünk a Hazajáró Egylettel, Kenyeres Oszkárékkal. 2021. Október 17-én. 
 • Novemberben megszerveztünk egy a Tisztább, Élhetőbb Természetért szemétszedő ingyenes túrát.  Célunk az          volt, hogy Dobogókőt megtisztítsuk az eldobált szeméttől, hogy élhetőbbé és szebbé tegyük a helyet, ahol                rendszeresen túrázunk. 
 • VILÁG gyalogló (hó) NAP Túra sorozatban vettünk részt, hogy minél több emberrel kedveltessük meg a                        természetben való mozgást, sportolást.
 • Kaland és jótékonysági Túrát szerveztünk a PILISBEN,  2021 december 4-én.  A túrából befolyt teljes összeget            adományoztuk a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon részére, 50.000 Ft,- értékben.
 • 43 alkalommal került megrendezésre a szombati egynapos Alba Túránk, mellyel hazánk különböző hegyeit,              tájait jártuk be. Ezen kívül 12 többnapos túrát szerveztünk, melyből 2 kerékpártúra volt és 10 gyalogtúra.                  Ebből  8 túra ​belföldön és 2 túra Szlovákiában, Felvidéken volt.
 • A Hazajáró által szervezett teljesítménytúrán vettünk részt.

      Mai napig legfőbb mozgatórugónk a természet szeretete és hiszünk a közösség összetartó erejében.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.