MÉRFÖLDKÖVEINK

2012-2020. 

2012. őszén megálmodtuk, majd létrehoztuk és útjára indítottuk az ALBA Túrakört. Eleinte havonta, később pedig már minden héten nyilvános túrákat szerveztünk.

2020.

Természetszerető, lelkes kirándulókból álló csapatunk, közel 8 évi közös túrázás alatt összetartó közösséggé kovácsolódott. 2020 decemberében 12 fő tagsággal ALBA Túrakör Természetbarát Egyesület néven hivatalosan is bejegyzett egyesület lettünk.

2021.

Csatlakoztunk a Magyar Turista Egyesülethez, melynek Piliscsévi Osztálya lettünk.

Szövetségre léptünk a Hazajáró Honismereti és Turista Egylettel, Kenyeres Oszkárékkal. 

Novemberben ingyenes szemétszedő túrát szerveztünk, hogy Dobogókőt megtisztítsuk az eldobált szeméttől, és élhetőbbé és szebbé tegyük a helyet, ahol rendszeresen túrázunk.

VILÁG gyalogló (hó) NAP Túra sorozatban vettünk részt, hogy minél több emberrel kedveltessük meg a természetben való mozgást, sportolást.

Kaland-, és Jótékonysági Túrát szerveztünk a Pilisben. A túrából befolyt összeg 50%-át a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány részére adományoztuk.

A Hazajáró Egylet által szervezett teljesítménytúrán vettünk részt. 

2022.

A 2022-es évben 76 túranapunk volt, ami alatt 1200 km távot tettünk meg, 34.000 m szintemelkedéssel és mintegy 1600 ember mozgattunk meg a túráinkkal.

Részt vettünk és szerepeltünk a Hazajáró Egylet Magyar Örökség-, és Bocskai-díjas honismereti magazinműsorának Száraz-Magurában forgatott részében.

Csatlakoztunk a Fitt Magyarország Programjához, hogy mi is népszerűsítsük az egész életen át tartó mozgást. 

Forgatott velünk a Duna TV, a Jó embert keresünk című műsorban, ahol megismertük Zakar Ádám rendezőt és stábját, illetve Sándor Péter színművészt.

Többnapos túrákat szerveztünk 12 alkalommal, elindítottuk az ALBA Kupa sorozatunkat. 6 alkalommal rendeztünk regisztrált, pontszerző teljesítménytúrát a Pilisben és Börzsönyben.

Kaland- és jótékonysági túrát szerveztünk a Pilisben, a túrából befolyt teljes összeget a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthonnak adományoztunk.

A Hazajáró által szervezett több teljesítménytúrán is részt vettünk, többek között a hazánk egyik legszebb vidékén minden évben több száz kihívást kereső túrázót és terepfutót vonzó Vulkántúrán is.

2023. 

Körmöcbányai túránkkal bekerültünk a Hazajáró Kupasorozatába.

Sok értékes barátság és szoros kötelék alakult ki ebben az évben is. Felfrissültünk és újult erővel vágtunk neki 2023-nak.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.