Hegyek Hátán Túra

Március 29-31. (Húsvét)

Mesebeli tavaszi álomvilág - Burgenland, Kőszegi-hegység 

Káprázatos tavaszi tájak, zöldellő erdőrengeteg, nyiladozó virágok, tiszta vizű források, kulturális és történelmi emlékhelyek, festői panorámák és nem utolsó sorban: hegyek hátán hegyek.

3 napos húsvéti túránkon nem lesz hiány változatosságban, hegyről hegyre, hegyek hátán kirándulunk.

Mit is nézünk meg?

1. nap: Kőszeg – Szent Korona bunker – Kálvária – Kőszegi Kálvária templom - Trianoni-kereszt – Hétforrás  – Óház-tető-, és kilátó  –  Mohás út – Kőszeg

Túratáv: 16 km, 490 m szint

Túránk húsvéti hangulatban indul Kőszeg óvárosától, mely hazánk egyik csodálatos ékszerdoboza. A kirándulás elején ellátogatunk a  történelmi jelentőségű Szent Korona bunkerhez, ahol a Szálasi-kormány idején őrizték koronánkat, majd megtekintjük a híres Kálvária- templomot. Útbaejtjük a Trianonnak emléket állító keresztet, ahonnan szintén pazar kilátásban lesz részünk. Túránkat a tavaszi pombába öltözött erdőben folytatjuk tovább, egészen a hét magyar vezérről elnevezett Hétforrrásig, ahol rövid pihenőt tartunk, és csillapíthatjuk szomjunkat a friss forrásvízből. Kényelmes tempóban tovább haladva eltúrázunk az Óház-kilátóig, ahonnan szintén csodálatos kilátásban lehet részünk. A túra vége felé közeledve pedig a hangulatos Mohás úton ereszkedünk vissza Kőszegre. A csepregi szállás elfoglalása után, a nap végén nem maradhat el a közös albás vacsora és beszélgetés, akinek van kedve csatlakozni.


2. nap: Borostyánkői-hegység (Bernsteiner Gebirge) - Borostyánkő (Bernstein), Ausztria 

Borostyánkő (Bernstein)  –  Gerinchegy (Kienberg) – Alpannonia út  –  Kőhalom 833m (Steinstückl) – Kuglóf-kilátó (Guglhupf) – Edeháza (Stuben)

Túratáv: 15 km, 600 m szint

 A 2. nap a reggeli után Burgenland egyik legváltozatosabb hegyvidéki táján, a Borostyánkői-hegységben fogunk túrázni. Utunk a csodálatos, fenyvesekkel borított Gerinchegyen (Kienberg) vezet át, miközben ismét gyönyörű panorámában lesz részünk. Combizmainkat megdolgoztatva felkapaszkodunk a Kőhalom (Steinstückl) névre hallgató hegycsúcsra, ahol kifújhatjuk magunkat, és élvezhetjük a parádés kilátást. Majd újult erővel vágunk neki a földkúp tetején kialakított Kuglóf-kilátónak (Guglhupf), ahonnan csodás körkilátás nyílik Kőhalomra, a Gerinchegyre, a távolban pedig a Kőszegi-hegység vonulata és a Schneeberg gyakran hófödte csúcsai is felsejlenek, ha szép idő lesz. A túra vége fele a hangulatos, csendes kis falu, Edeháza (Stuben) felé vesszük az irányt, majd visszatérünk Borostyánkőre, és utána ismét az elmaradhatatlan albás, közös vacsorával (akinek van kedve) zárjuk a napot. 


3. nap: A Lajta-hegység panoráma útja  – Burgenland  –  Lajta-hegység (Leithagebirge)

Kismarton (Eisenstadt) – Buchkogel – Kürschnergrube – Sonnenberg-obszervatórium és kilátó – Kismarton

Túratáv: 17 km, 380 m

Többnapos túránk utolsó napja a lélegzetelállító kilátások jegyében fog telni, némi kultúrával fűszerezve. A reggeli után az Esterházy családhoz köthető Kismartonra vezet utunk, innen indul a túránk, a gyönyörű Lajta-hegység panoráma útján haladva. Méltatlanul elhanyagolt vidék tárul szemünk elé, mely impozáns kilátásokban igen gazdag. A panoráma útról szemet gyönyörködtető látvány nyílik az Alpokra, a Kőszegi-hegységre és a Fertő-tóra is. A nap folyamán útba ejtjük Kismartonon Haydn és Liszt Ferenc szobrát is, illetve megtekintjük a szikes, enyhén sós vizű Fertő-tavat, mely méltán képezi a világörökség részét. 


A program ára: 46.500 Ft,-


Az ár tartalmazza:  3 nap, 2 éjszaka szállást, – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű, TV, wifi)

Reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!)  a szervezést és a túravezetés díját

Egyéb költségek: az utazás költsége parkolás és napközbeni étkezés

Á la carte vacsoralehetőség lesz mindkét nap

Pár szóban a túrákról:  A túrák tempója nem gyors, közepes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit. 


Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com 

Tel.: +36 20 506 4529

Alba Túrakör 

Facebook: https://www.facebook.com/pilisialbaturakor 

Utazási információk:  https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok

Szeretettel várunk többnapos, húsvéti túránkon! GYERE, ÉS LÉGY RÉSZESE A KALANDNAK!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.