A Téli Tátra Varázsa  - Február 23-25.

Magas-Tátra, lépj be velünk a téli mesebirodalomba! ❄

Hóborította táj, fenyőillat, kristálytiszta levegő, talpunk alatt ropogó hó, forralt bor, juhtúrós sztrapacska, varázslatos völgyek, téli pombába öltözött tavak és vízesések, és még sorolhatnánk… Tarts velünk a Magas-Tátra hófödte birodalmába, gyere, és légy részese a kalandnak!

De mit is nézünk meg?


1. nap:  Ótátrafüred – Tarajka – Óriás-vízesés  – Zamkovszky-menedékház  – Kis-Tarpataki-völgy  – Hosszú-vízesés  – Rainer- kunyhó

Táv: 11 km, szintemelkedés: 450 m


Érkezés után finom kávéval, teával hangolódunk a Tátrára, majd megkezdjük túránkat a téli mesevilágba. Első állomásunk a 225 tonna jégből készült tarajkai jégpalota, akinek van kedve gyönyörködhet a monumentális Jégtemplomban. Rövid pihenő után a 20 m magas Óriás-vízeséshez vezet utunk, majd ellátogatunk a Zamkovszky-menedékházba, ahol forralt bor és egyéb finomságok várnak. A Kis-Tarpataki-völgyön át vezet túránk, egészen a téli pompába öltözött Hosszú-vízesésig. A túra vége felé közeledve megnézzük a régen menedékházként is üzemelő, autentikus Rainer-kunyhót, ahol megtekintheted a tátrai hegymászás történetét. Ezt követően pedig kényelmes tempóban bandukolunk vissza Ótátrafüredre, ahol elfoglaljuk szállásunkat. A napot pedig jó hangulatban, közös beszélgetéssel, vacsorával zárjuk. 

2. nap: Késmárki - Fehérvíz-völgy parkoló  – Zöld-tavi menedékház  – Tátralomnic

Táv: 18 km, szintemelkedés: 700 m

A jól megérdemelt pihenés és reggeli után megérkezünk a varázslatos Késmárki-Fehérvíz-völgy parkolójába, és újra nekivágunk a téli álomvilágnak. Talpunk alatt ropog a hó, a friss hegyi levegőt szinte vágni lehet. Combizmainkat megdolgoztatva, völgyeken át haladva eljutunk a magashegyek között, festői környezetben található Zöld-tavi menedékházhoz, ahol éhségünket is csillapíthatjuk helyi finomságokkal. Végül pedig kényelmes tempóban megérkezünk Tátralomnicra. Napunkat ma is közös vacsorával, beszélgetéssel zárjuk. 

3. nap: Csorba-tó – Malompataki-völgy  – Ugró-vízesés  – Csorba-tó

Táv: 10 km, szintemelkedés: 400 m

Reggelinket elfogyasztva megkezdjük utolsó túránkat a téli álomtáj, a havas fenyvesek és a hóborította Tátra birodalmában. Megcsodáljuk a hegyekkel körülölelt, lélegzetelállító Csorba-tavat, gyönyörködünk a tó felszínét borító tükörjégben. Az Ugró-vízesést sem hagyjuk ki, utunk a 6 km hosszú Malompataki-völgyön át vezet. A befagyott vízeséstől pedig kellemes tempóban túrázunk vissza a Csorba-tóhoz, és elindulunk hazafelé.

A program ára: 58.500 Ft,-

Az ár tartalmazza:  a 3 nap, 2 éjszaka szállást – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű, TV, wifi) 

2 napi bőséges reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!) a balesetbiztosítást a szervezést és a túravezetés díját

Egyéb költségek: az utazás költsége parkolás vacsora és napközbeni étkezés

Pár szóban a túrákról: A túrák tempója nem túl gyors, kellemes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit (pl. menedékházban). 

A túrák nem igényelnek speciális felszerelést, de hómacskádat mindenképp hozd magaddal! 


Ha még nem szerezted be, innen tudsz rendelni: https://explo.hu/kategoria/hagovas_csuszasgatlo.html

Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529

Alba Túrakör 

Facebook: https://www.facebook.com/pilisialbaturakor 

Utazási információk: https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok

GYERE, ÉS LÉGY RÉSZESE A KALANDNAK!  

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.