A Túra MEGTELT!!! - A Bakony Varázsa Túra Március 15-16.  

Indítsd a tavaszt egy pezsdítő túrával!

Impozáns panorámák, hangulatos szurdokvölgyek, csobogó patak, régi időket idéző várromok és kutak, varázslatos tavak, kora tavaszi erdőillat, mesebeli tiszafások.

Gyere, és fedezd fel a tavaszi Bakony szépségeit!


Mit is nézünk meg?

1. nap: Bakonybél – Erzsébet-kilátó – Tönkölös-hegy – Várhegy – Gerence patak völgye – bakonyi Gyilkos-tó – bakonybéli Borostyán-kút (Szent-kút), kápolna

Túratáv: 19 km, 680 szint

Túránk a Bakony szívéből, Bakonybélből indul, bakancsainkat felhúzva nekivágunk a kora tavaszi vadregényes erdőnek. Ha szerencsénk van, a hóvirágok, a pompás hunyorok és a sárgálló tavaszi héricsek is előbújnak. Kényelmes tempóban haladunk az Erzsébet-kilátó felé, ahonnan megcsodáljuk a Bakonyra néző panorámát. Pár perces pihenő után a Tönkölös-hegy felé vesszük az irányt, ellátogatunk a Várhegyre, ahol az egykori Rablólovag-vár állt. Utunkat a csobogó Gerence-patak völgyében folytatjuk, egészen az egyben sejtelmes és romantikus Hubertlaki-tóig, amit a Bakony „Gyilkos-tavának” is hívnak. A tükörsima tó akár filmforgatási helyszín is  lehetne. Csend és nyugalom, a vízből előbukkanó facsonkok… mintha megállt volna az idő. A meseszerű látványt elhagyva rövid pihenőt tartunk az Odvaskő Étteremben, majd a túrát a híres Borostyán-kút megcsodálásával zárjuk.

2. nap: Bánd – Szentgáli őshonos tiszafás - Miklós Pál-hegy - Majer Antal-kilátó – Séd-patak – Bánd

Túratáv: 8 km, 350 szint

A bőséges reggeli után, újult erővel indulunk felfedezőútra Bándról, a Séd völgye felett domborodó dolomitkúpokon, majd gyönyörködünk a szentgáli meseerdőben, az őshonos tiszafák között sétálva. A második nap sem lesz panorámából hiány, megdolgoztatjuk combizmainkat, és megcélozzuk a Dél-Bakony egyik legszebb panorámáját nyújtó Majer-Antal kilátót. Kis túránkat zárva, a Séd-patak mellett indulunk vissza Bándra. És ha a csillagok is úgy állnak, hazafele ellátogatunk a történelmi Veszprémi Várba.

Túrázz velünk, és fedezd fel hazánk csodálatos szépségeit, bakancsot fel, várunk szeretettel! ☺

A program ára: 34.500 Ft,-

Az ár tartalmazza:  a 2 nap, 1 éjszaka szállást, – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű, TV, wifi) félpanziós ellátás!

Bőséges reggelit és 2 fogásos menüvacsora (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!)  a szervezést és a túravezetés díját

Egyéb költségek: az utazás költsége parkolás és napközbeni étkezés

Pár szóban a túrákról:  A túrák tempója nem túl gyors, kellemes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit.


Jelentkezni, érdeklődni itt tudszalbaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529

Alba Túrakör 

facebook: https://www.facebook.com/pilisialbaturakor 

Utazási információk: https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok

GYERE, ÉS LÉGY RÉSZESE A KALANDNAK!  

Fotó: Joó Annamária / Turistamagazin  és a csodahelyek.hu

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.