A Kócs-hegyek és a Liptói-medence Mesevilága

Szurdokok nyomában
Május 17-19.

Májusban a varázslatos természeti szépségű Kócs-hegyekbe és annak csodás vidékére látogatunk el. Vadregényes völgyek, hangulatos utak, kanyonok, a Felvidék leglátványosabb szurdokvölgyei, virágba borult rétek, mészkősziklák, mesebeli fahidak, hagyományos vízimalmok, történelmet őrző falvak, várromok, lenyűgöző vízesések... és még sorolhatnánk, hisz a Liptói-térség számtalan csodát rejt.

Mit is nézünk meg?

1. nap: Prószéki-völgy - Nagyborove - Kvacsányi-völgy 

Táv: 16 km  szint: 590 m

Első nap a festői kis községből, Prószékről indulunk. Túránk a vadregényes Prószeki-völgyön át vezet, csordogáló patakok és vízesések mellett. Fapallókon és rövid létrákon át haladva érünk el a virágmezős Nagyborove fennsíkjára, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Nyugati-Tátrára és az Árvai-Magurára. Rövid pihenőt tartunk, itt lesz lehetőség ebédelni is egy hagyományos szlovák vendéglőben. Ebéd után visszaereszkedünk a fenyvesekkel tarkított völgy oldalán, majd körtúránkat Prószéken, az autókhoz visszaérkezve zárjuk. A szállás helyszínére, Liptószentmiklósra autóval megyünk, a túra után.

2. nap: (csúcsmászás) Oláhdubova-  Nagy-Kócs -  Kócs-hegység legmagasabb csúcsa (1611 m)

Táv: 11 km  szint: 940 m

Második nap bőséges reggeli és rövid autóút után ismét felhúzzuk túrabakancsokat, és nekivágunk a Kócs-hegység csúcsának.  Egy kis helyi faluból, Oláhdubovából indulunk. A Liptói-térség, a Felvidék egyik legautentikusabb régiója. Dús növényzettel tarkított tájon emelkedünk fel a Nagy-Kócsra, ahonnan szintén varázslatos,  360 fokos panoráma nyílik a környékre, a Fátrától egészen a Tátráig ellátni jó idő esetén. Túránkat Oláhdubovába visszaereszkedve zárjuk, majd autóval visszamegyünk a szállásra.

3. nap: Lucski-völgy - Lucski-vízesés -  Liptói várrom - Sestrč-hegy  - Panoráma út

Táv: 12 km  szint: 490 m 

Túránk a kis üdülőfaluból, Lucskiból indul. Az impozáns látványt nyújtó falu komoly történelmi múltra tekint vissza: már a kőkorszakban is éltek a területén emberek. A település termálvízben gazdag, igazi különlegessége a Lucski-vízesés, mely egyedülálló módon a falu közepén helyezkedik el. A térség igen gazdag a lélegzetelállító szurdokvölgyekben. Utunk a Lucski-völgyben vezet fel egészen a múltat megelevenítő Liptói várromig, ahonnan szintén magával ragadó panorámában lehet részünk a környező hegyekre. A kővár helyén már a bronzkorban is erődített őrhely, település állt. 3 napos kiruccanásunk végéhez közeledve több kilátót is érintünk, majd panorámás utakon ereszkedünk vissza a túra indulási helyszínére.


A program ára: 49.900 Ft

Amennyiben a program elmaradna, a teljes összeg visszatérítésre kerül. 

Az ár tartalmazza:  

  • 3 nap, 2 éjszaka szállást Liptószentmiklóson (panzióban), – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű) 
  • és a reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!) 
  • a szervezést és a túravezetés díját
  • magashegyi balesetbiztosítást

Egyéb költségek: 

  • az utazás költsége
  • esetleges parkolás
  • napközbeni étkezés, vacsora
  • esetleges belépők

Pár szóban a túrákról:  A túrák tempója nem gyors, közepes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit.

🚓Utazás: saját autóval vagy telekocsis rendszerrel, ha igény van rá, segítünk a megszervezésében.

Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com 

Tel.: +36 20 506 4529

Alba Túrakör 

Facebook: https://www.facebook.com/pilisialbaturakor 

Utazási információk:  https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok

GYERE, ÉS LÉGY RÉSZESE A KALANDNAK!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.