Az ŐRSÉG Kincsei Túra

Túra és Kultúra - Történelem és Varázslatos tájak

Áprilsi 7-9. (3 nap/2 éj) 

Húsvét alkalmával hová is mehetnénk, mint Hazánk egyik legérintetlenebb régiójába az Őrségbe! Három napos kirándulás keretében az Őrség szívébe koptatjuk majd bakancsainkat ott, ahol még él a hagyomány. Az erdőségekkel borított, szelíden hullámzó, dimbes-dombos táj igazi vidéki nyugalmat áraszt.  A három határon is átnyúló Őrvidék kicsi, de annál érdekesebb látnivalókkal vár minket.

Egy kis történelem: Az Őrségnek már a neve is beszédes. A 20. századi hagyomány szerint 108 család kapott itt őrállásokat a honfoglalás után, majd a király népeként, saját költségükön, saját fegyvereikkel védték a nyugati határokat. A természettel harmóniában alakították a táj arculatát, melyet a mozaikos térszerkezet jellemez. A tájba simuló házak körül kaszáló-gyümölcsös, mellettük kisparcellás szántóföld, legelő, rét, patak, erdő terül el. A dimbes-dombos tájban létrejöttek a „szerek”, amelyek a dombtetőkre épült házcsoportokat jelentik. Az egyes szerek elnevezésüket jellemzően a megtelepült családról (pl. Baksaszer, Siskaszer) vagy valamely földrajzi meghatározottságról (pl. Felsőszer, Alszer), szakrális épületről (Templomszer) kapták.  *  forrás: orseginemzetipark


A három nap látnivalói: Őriszentpéter - Őrségi Szerek - Szalafő -  Vendvidék  - Kétvölgy - Veleméri templom - Dobronak - Szent Vid kápolna  és még sok érdekesség vár majd ránk...

A túrák 15-18 km távok lesznek átlagosan 200-400 méter szintemelkedéssel, több pihenővel és látnivalóval fűszerezve.

Túratávok: 1. nap: 17 km 390 m szinttel * 2. nap: 19 km 380 m szinttel * 3. nap: 9 km 200 m szinttel

Étkezés: a Reggeli és a menüvacsora a szállásnál lesz.  (a reggelit és menüvacsorát az ár tartalmazza)  A napközbeni étkezésről magadnak kell gondoskodnod!

A túra ára: 46.500 Ft,- (az ár tartalmazza: 2 éjszaka szállást - 2-3 ágyas szobákban, reggelivel és vacsorával, idegenforgalmi adót, szervezést és túravezetést)

Utazás: Az évek tapasztalata alapján mi a telekocsi rendszerre esküszünk, mivel költséghatékony, szabadabb mozgásteret biztosít.

Ennek megszervezésében segítünk. Fontos: ha saját autót tudsz hozni és nem gond a vezetés, akkor kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel nekünk. Amennyiben utas szeretnél lenni, azt is jelezd felénk kérlek és hogy merre laksz.

Jelentkezés, érdeklődés: albaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529
Alba Túrakör Természetbarát Egyesület


Dobronaki energiapark a Szent-Vid kút és Bakonai tó

A harmadik nap ellátogatunk a Szlovénia határától nem messze található Dobronak és környékére ahol gyógyító energiákkal rendelkező park található.

A falu határában található Bakonaki-erdőben érezhető gyógyító energiákat a helyiek régóta ismerik, ám azokat nemrég a tudomány is megerősítette.

26 számozott oszlop jelzi a kimért, pozitív energiasugárzású Hartmann-pontokat, melyek a Föld mágneses hálójából sugározzák gyógyító energiájukat, és orvosolják a legkülönbözőbb fizikai és mentális problémákat.

Az erdőben álló Mária-szobornak a helyiek szerint a lourdes-i energiákhoz hasonló a kisugárzása, és különösen a szívpanaszokra van jó hatással.

A gyógyulni és megnyugvásra vágyók vágyók zarándokolnak a tó körül fekvő Energia parkba és az erdő mélyén fekvő Szent-Vid kúthoz - amelynek vize a hagyomány szerint gyógyító hatással bír. * forrás: internet


Utazási információk: https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok
Ajánlatok, javaslatok: 
https://albaturakor.hu/ajanlatok-javaslatok


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.