Nyugati Tátra avagy a Liptói Havasok Túra

Augusztus 18-20.


A Nyugati Tátra, avagy a Liptói-havasok igaz szervesen a Magas-Tátrához kapcsolódik, de mégis önálló magashegység mert a csúcsai 2000 méter fölé emelkednek és tágas patakokat tűzdelt völgyek szelik át.

Szelídebb vonulatok jellemzik és jóval kevesebben is járják mint a jól ismert Magas Tátrát így most mi célba is vesszük és koptatjuk kicsit a bakancsainkat rajta.

Várnak ránk a dús vizű hegyi patakok, a  madárcsicsergéstől hangos völgyek, a fenyőerdők, a csodás hegygerincek, az izgalmas csúcsok és leírhatatlan panorámák.

Fedezd fel velünk a Nyugati Tátra gyöngyszemeit, élvezd a friss hegyi levegőt, és hagyd magad elvarázsolni a természet nyújtotta szépségek által!


A három nap látnivalói:  Zverovka - Rohácsi völgy - Tatliakova menedékház – Rohácsi tavak - Rohácsi-vízesés - Rakon - Volovec - Jamniki-hágó - Hegyes rohács - Oravicapuszta (Oravice) - Juráni völgy és hasadék

A túrák részletei:

1. nap: Túra táv: 14 km / Szint: 680 m

2. nap: Túra táv: 19 km / Szint: 1300 m

3. nap: Túra táv: 9 km / Szint: 280 m

Egyebek:

  • Fizetések: általánosságban lehet fizetni bankkártyával, de hozzatok mindenképp készpénzt is. (euro)
  • A szállás felszereltsége: Panzió, saját fürdő, WC, ágynemű, törölközők, wifi
  • Az utazás részvételi költsége nem tartalmazza a további étel- és italfogyasztásokat!
  •  A magashegyi balestebiztosítást az ár tartalmazza!


A túra: 55.000 Ft,- 

Az ár tartalmazza: a 2 éjszaka szállást - 2-3 ágyas szobákban, 2 napi reggelit, baleset-biztosítást, szervezést és a túravezetés díját.

Egyéb költségek: Utazás költsége és a parkolások... Vacsora és napközbeni étkezés… Ezen felül, amit vásárolsz…

Utazás: Az évek tapasztalata alapján mi a telekocsi rendszerre esküszünk, mivel költséghatékony, szabadabb mozgásteret biztosít. Ennek megszervezésében segítünk.

Fontos: ha saját autót tudsz hozni és nem gond a vezetés, akkor kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel nekünk. Amennyiben utas szeretnél lenni,  jelezd felénk kérlek, és azt is, hogy merre laksz.

Jelentkezés, érdeklődés: albaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529
Alba Túrakör Természetbarát Egyesület

Facebookhttps://www.facebook.com/pilisialbaturakor


Utazási információk: https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok
Ajánlatok, javaslatokhttps://albaturakor.hu/ajanlatok-javaslatok

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.