A KIS FÁTRA GYÖNGYSZEMEI TÚRA

Július 21-23.


A Kis-Fátra Szlovákia egyik legkedveltebb kirándulóhelye; gyönyörű túraútvonalakat, magashegyi panorámát és sok-sok kalandot rejteget.

Ezért júliusban a Kis-Fátrát hódítjuk meg, ahol megnézzük a kanyargó Vág folyóból kiemelkedő hegyek főgerincét, meredekfalú szurdokait és pazar sziklacsúcsokat. A csobogó hegyi patakok és völgyek birodalmában járunk majd, ahol a hely jellegzetes hangulata vár ránk.
A Kis-Fátra a tökéletes hely azoknak, akik szeretnének elszakadni a város zajától és eltölteni néhány napot a természet ölelésében.

Fedezzd fel velünk a Kis-Fátra gyöngyszemeit, élvezd a friss hegyi levegőt és hagyd magad elvarázsolni a természet által nyújtott szépségek által!

A három nap látnivalói:  Vratna völgy - Kis Kriván - Kis Fátra főgerince - Stefanova - Felső szurdok - Nagy-Rozsutec - Nagy Fátra, Vlkolinec - Úrvölgye és  még sok érdekesség...

A túrák 12-15 km hosszúak, 500-900 méter szintemelkedéssel, több pihenővel és látnivalóval fűszerezve.


Az első napon megtekintjük a Vratna völgyet, ahonnan lanovkával megyünk fel a Kis Fátra főgerincére. A túra alatt megnézzük a Kis Krivánt a Kis Fátra legmagasabb csúcsát (1709 m) Ezután a gerincen haladva ereszkedünk lassan lefelé és közben a panorámában gyönyörködve élvezzük a tájat.

Második napon meghódítjuk Nagy-Rozsutec 1610 magas csúcsát a Felső szurdokon haladva át, ami meg lesz fűszerezne némi izgalommal, míg elérjük a csúcsot. Innen pedig utunk lefelé halad a túra végéig.

Harmadik napon ellátogatunk a Nagy Fátrában lévő eldugott kis faluba Vlkolinecre, ahol kellemes rövid túra közben lesz lehetőségünk az autentikus kis csodák megtekintésére. A nap zárásaként pedig hazafelé menet üdítő panorámás túra közepette útba ejtjük Úr völgyének kis faluját.


A túra: 55.000 Ft,-  Az ár tartalmazza: a 2 éjszaka szállást - 2-3 ágyas szobákban, 2 napi reggelit, baleset-biztosítást, szervezést és a túravezetés díját.

Egyéb költségek: Utazás költsége és a parkolások... Vacsora és napközbeni étkezés, Vratna völyg felvonó ára: (kb. 15 euro), Ezen felül, amit vásárolsz…

Utazás: Az évek tapasztalata alapján mi a telekocsi rendszerre esküszünk, mivel költséghatékony, szabadabb mozgásteret biztosít. Ennek megszervezésében segítünk. Fontos: ha saját autót tudsz hozni és nem gond a vezetés, akkor kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel nekünk. Amennyiben utas szeretnél lenni, azt is jelezd felénk kérlek és hogy merre laksz.


Jelentkezés, érdeklődésalbaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529
Alba Túrakör Természetbarát Egyesület

Facebookhttps://www.facebook.com/pilisialbaturakor


Utazási információk: https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok
Ajánlatok, javaslatok: https://albaturakor.hu/ajanlatok-javaslatok

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.