A Felvidék Sziklavárosai
Június 28-30.

Júniusban a varázslatos SzuLyó-hegységbe és a Kis-Fátrába látogatunk el. Merülj el a lélegzetelállító panorámák, a különleges sziklaképződmények, hangulatos, felvidéki falvak, alpesi hangulatú tájak, és az egyedi, festett házak világában! 

Tarts velünk, és légy részese Te is a kalandnak! 


Mit is nézünk meg?

1 nap: 

Szulyó-hegység, avagy Szlovákia sziklavárosa

Útvonal: Szulyóváralja - Szulyói-sziklák- Szulyó vára - Gótikus kapu - Rohács-nyereg 

Táv: 11 km, szint: 550 m


Első nap Szulyóváraljáról indulunk, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a Szulyó-hegység sziklarengetegeire. A hegység szépsége bőven vetekszik a Kárpátok magas hegyvonulataival, túránk alatt különleges sziklavidéket, gazdag növényvilágú mezőket csodálhatunk meg. A szulyói sziklák világviszonylatban is egyedi képződmények: az egykori őstenger alján egy 100 méter vastagságot is elérő meszes réteg alakult ki, amely a tektonikai mozgások eredményeként idővel magasra feltorlódott. A meszes-homokköves kőzetet időközben a külső erők formálták, így alakult ki a Szulyó-hegység jellegzetes, csipkés hegyvonulata. Utunk során pazar panorámában lesz részünk, alpesi hangulatú táj és a festői Vág-völgye tárul szemünk elé. Menet közben számos sziklaformációval fogunk találkozni, megnézzük pédául a 13 m magas "gótikus kapu"-nak nevezett sziklát is. A túra végén autóval megyünk a szállásra (kb. 15 perc), ami Vágbesztercén lesz egy hotelben, a napot közös vacsorával (foglalunk asztalokat a csapatnak), és jóhangulatú beszélgetéssel zárjuk.


2  nap: 

Kľak - Kis-Fátra (1394 m)

Útvonal: Fačkovské sedlo - Reváň -  Kľak 

Táv: 12 km, szint: 590 m

Második nap a reggeli és 30 perces autóút után ismét felhúzzuk túrabakancsokat, és megkezdjük kalandozásunkat a Kis-Fátra vonulatain. Túránk kb. 900 m-ről indul, és egészen a Fátra 1394 m-es csúcsáig vezet. Látványos kilátásból, mesébe illő mezőkőből és szemet gyönyörködtető tájakból ma sem lesz hiány. Combizmokat megdolgoztató emelkedőkön haladunk felfelé, kényelmes tempóban, miközben szinte végig pazar panorámában lesz részünk. A mai napot is közös vacsorával és a szokásos, jókedvű, "albás" beszélgetéssel zárjuk.


3  nap: 

Rajec sziklavilága és Csicsmány, avagy a festett falu

A mai nap 2 túrát tartalmaz: 1. túra:  Rajecfürdő  - Rajec-völgy - Rajec-völgyi sziklavilág 

2. túra:  Csicsmány (655 m) - Javorinka-nyereg -Javorinka (972 m)  - Miklovské

Táv: 9 km 350 m szint

Túránk 30 perces autóút után, a kis üdülőtelepülésről, Rajecfürdőről indul. A városka Zsolnától DNY-ra, sziklákkal övezett, festői völgykatlanban fekszik. Üdülőváros és gyógyfürdő,  38 °C-os melegforrásokkal, már a kora középkorban is ismert volt.  Az utolsó nap is igazi mesebeli sziklavilágba csöppenünk, a nap első túrája impozáns sziklák között, és gazdag növényvilággal övezett völgyben vezet. Majd az idő második felében hazafelé (30 perces autóút Rajecfürdőtől) megnézzük Csicsmányt, avagy a különleges szépségű "festett falut".  A Felvidék egyik legérdekesebb népi építészeti hagyományával találkozhatunk a fából épült házakon, amelyeket egyedi egzotikus geometriai minták díszítenek. 


A program ára: 53.500 Ft

​Amennyiben a program elmaradna, a teljes összeg visszatérítésre kerül. 

Az ár tartalmazza:

  • 3 nap, 2 éjszaka szállást Vágbesztercén (hotelban), – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű) 
  • és a reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!) 
  • a szervezést és a túravezetés díját
  • magashegyi balesetbiztosítást

Egyéb költségek 

  • az utazás költsége
  • esetleges parkolás
  • napközbeni étkezés, vacsora
  • esetleges belépők

Pár szóban a túrákról:  A túrák tempója nem gyors, közepes, túra közben többször megállunk pihenni.

Az első és a második napon nem lesz lehetőség útközben éttermi/büfés étkezésre, ezért kérlek, hozz magaddal enni- és innivalót!

🚓Utazás: saját autóval vagy telekocsis rendszerrel, ha igény van rá, segítünk a megszervezésében.

Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com 

Tel.: +36 20 506 4529* Alba Túrakör 

Facebook: https://www.facebook.com/pilisialbaturakor 

Utazási információk:  https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok

GYERE, ÉS LÉGY RÉSZESE A KALANDNAK!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.