A Szepesség Csodái, avagy kalandok a Szlovák Paradicsomban Túra

A Szepesség a történelmi Magyarország egyik leggazdagabb kincseit rejtő vidéke. Történelem és varázslatos tájak

Május 26-28. (3 nap/2 éj) 

Májusban ellátogatunk a Szepességbe, ahol a Káposztafalvi karsztvidék lélegzetelállító szurdokait és történelmi vidékét vesszük górcső alá. Túrák és Történelmi városok egyvelegét adja majd ez a három nap A karsztok világa és a menedékházak hagyományőrző hangulata vár minket.

Szurdokvölgyek, kanyonok és kilátópontok…

Akinek a Dunakanyarban található Rám-szakadék bejárása jó móka, itt tényleg a Paradicsomban érezheti magát.


A három nap látnivalói: Imrikfalva – Zejmár szakadék - Geravy-fennsík - Szepsváralja - Káposztafalva - Száraz-Fehér-völgy (Suchá Belá) – Kláštorisko - Hernád áttörés - Szürkeszakáll-forrás (Sivá Brada) - Lőcse - Dobsinai-jégbarlang és még sok érdekesség vár majd ránk...

A túrák 14-18 km hosszúak, 500-600 méter szintemelkedéssel, több pihenővel és látnivalóval fűszerezve.

Túratávok: 1. nap: 13 km 580 m szinttel * 2. nap: 14 km 590 m szinttel * 3. nap: 5 km 250 m szinttel

Étkezés: A reggelit a túra díja tartalmazza.  A napközbeni étkezésről magadnak kell gondoskodnod de minden nap lehetőség lesz étkezésre.


A túra: 46.000 Ft,-  Az ár tartalmazza: a 2 éjszaka szállást - 2-3 ágyas szobákban, 2 napi reggelit, baleset-biztosítást, szervezést és a túravezetés díját.


Egyéb költségek: Utazás, Vacsora és napközbeni étkezés, Szlovák paradicsom belépő (kb. 2-3 euro), Dobsinai barlang belépő (kb. 12 euro), esetleges parkolások. Ezen felül, amit vásárolsz…

Utazás: Az évek tapasztalata alapján mi a telekocsi rendszerre esküszünk, mivel költséghatékony, szabadabb mozgásteret biztosít. Ennek megszervezésében segítünk. Fontos: ha saját autót tudsz hozni és nem gond a vezetés, akkor kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel nekünk. Amennyiben utas szeretnél lenni, azt is jelezd felénk kérlek és hogy merre laksz.


Jelentkezés, érdeklődés: albaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529
Alba Túrakör Természetbarát Egyesület

Facebook: https://www.facebook.com/pilisialbaturakor


Utazási információk: https://albaturakor.hu/utazasi-informaciok
Ajánlatok, javaslatok: https://albaturakor.hu/ajanlatok-javaslatok


Pár fotó kedvcsinálónak

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.